Ωτορινολαρυγγολόγος - Βλασταράκος Πέτρος

Εθνικής Αντιστάσεως 85 & Κυμοθόης 69
172 36 Άγιος Δημήτριος (Μετρό Δάφνης)

Τηλέφωνο 211 40.85.381
Κινητό τηλέφωνο 6977 80.38.52

%70%65%76%6C%61%73%74%40%68%6F%74%6D%61%69%6C%2E%63%6F%6D

Στην αρχή

Χειρουργική Οισοφάγου


 1. Οισοφαγοσκόπηση 
  Άκαμπτη οισοφαγοσκόπηση: Ο οισοφάγος αποτελεί το ανώτερο τμήμα του γαστρεντερικού σωλήνα και γειτνιάζει με το λάρυγγα. Αποτελεί συνήθη περιοχή ενσφήνωσης ξένων σωμάτων, βλωμού ή και στάσης γαστρικών οξέων σε περιπτώσεις παλινδρόμησης με αποτέλεσμα δυσφαγία.
  Η οισοφαγοσκόπηση συνίσταται στην προώθηση ενός άκαμπτου κοίλου ενδοσκοπίου διαστοματικά εντός του οισοφάγου και διενεργείται υπό γενική νάρκωση.  Ακολουθούμε το πλάγιο τοίχωμα του στοματοφάρυγγα – υποφάρυγγα μέχρι να συναντήσουμε το λάρυγγα και κατόπιν περνάμε κάτωθεν αυτού εισερχόμενοι στον αυλό του οισοφάγου.
  Η επέμβαση απαιτεί αρκετή εμπειρία και χρησιμοποιείται είτε για διαγνωστικούς σκοπούς, λ.χ. σε περιπτώσεις δυσφαγίας, ή για τον έλεγχο πιθανής επέκτασης παθολογίας του οπισθολάρυγγα, είτε συνηθέστερα για θεραπευτικούς λόγους. Πραγματικά, δεν είναι καθόλου ασυνήθης η κατάποση ξένων σωμάτων από μικρά παιδιά π.χ. κέρματα, όπως και η ενσφήνωση μεγάλων κομματιών τροφής ή ακόμα και οστών σε παιδιά και ενήλικες. Σε αυτές τις περιπτώσεις η άκαμπτη οισοφαγοσκόπηση αντιμετωπίζει τόσο την προκαλούμενη δυσφαγία, όσο και προστατεύει από ενδεχόμενη πνιγμονή.
  Μετεγχειρητικά το παιδί ή ο ενήλικας ασθενής δε χρειάζεται ιδιαίτερη παυσίπονη αγωγή. Η δίαιτά του περιλαμβάνει υγρά για τις πρώτες 6 ώρες και είναι κανονική κατόπιν. Ο ασθενής παραμένει στο Νοσοκομείο λίγες ώρες και κατόπιν επανέρχεται άμεσα στις δραστηριότητές του.
 2. Αφαίρεση ξένων σωμάτων
 3. Αντιμετώπιση υψηλής δυσφαγίας – Κρικοφαρυγγική μυοτομή